spavaće kapsuleSvako ko je imalo upoznat sa kamionskim transportom, naročito onim na dužim relacijama, svakako zna da je jedna od ključnih stvari za uspešno obavljenu turu uvek odmoran i koncentrisan vozač, sposoban da u svakom trenutku ovlada „mašinom“ koja mu je poverena.

spavaće kapsule

A da bi vozač bio odmoran, neophodno je obezbediti mu uslove za to, odnosno obezbediti mu prostor gde će moći da se odmori i, ono što je izuzetno bitno kod kamiona preko 3,5 tona nosivosti na dužim relacijama, da prespava kada mu po propisima, istekne vreme predviđeno za vožnju.

spavaće kapsule

Ukoliko kamioni već nisu opremljeni kabinom koja poseduje prostor za odmor, odnosno krevet za spavanje, jedno od rešenja jesu hoteli i moteli. No, imajući u vidu cenu prenoćišta, oni baš i nisu isplativa solucija, i koriste se baš u krajnjoj nuždi.

spavaće kapsule

Zato se kao idealna alternativa nameću tzv. spavaće kapsule (sleeper pods) koje je moguće ugraditi na vozila koja serijski ne dolaze sa prostorom predviđenim za odmor i tako vozaču pružiti prostor za odmor i spavanje, kako bi, kada dođe vreme za vožnju, bio uvek odmoran za volanom.

spavaće kapsule

Kompanija X-Tim Logistic iz Bačke Topole, pored toga što se bavi domaćim i međunarodnim transportom, kao i prodajom i servisiranjem vozila marke Isuzu, na domaćem tržištu zastupa i kvalitetne spavaće kapsule Balu i Csani, namenjene različtitim vrstama komercijalnih vozila koje je nedavno predstavila na Truck Business Fair 2018 u Beogradu, održanom u okviru 18. godišnje skupštine Poslovnog udruženja Međunarodni transport (PUMED).

spavaće kapsule

Osnovni model jeste Balu Kombi, koji je namenjen vozilima bruto nosivosti do 3,5 tona, a obuhvata šasije na bazi kombi vozila kao što su Renault Master, FIAT Ducato, Peugeot Boxer, Mercedes Sprinter, itd. Težina Balu Kombi je 55 kilograma, a dimenzije spavaćeg prostora 2 m x 1 m. Proizvod poseduje TÜV sertifikat, a cena ove spavaće kapsule sa ugradnjom iznosi 1900 evra + PDV.

spavaće kapsule

Verzija namenjena većim vozilima, nosivosti od 7,5 do 18 tona bruto, jeste Balu Cargo, mase 80 kilograma, koji je namenjen kamionima kao što su IVECO Euro Cargo, Mercedes Atego, itd. Dimenzije spavaćeg prostora su 2,1 m x 1,3 m dok je visina kapsule 1,2 metra. Balu Cargo poseduje TÜV serfitikat, a cena sa ugradnjom iznosi 2150 evra + PDV.

spavaće kapsule

Treći model jeste Csani Master – proizvod mase 120 kilograma, napravljen specijalno za Renault Master, koji produžava standardnu kabinu i omogućava ugradnju dva ležaja iza vozača, dimenzija 2m x 0,6 m. Csani Master takođe poseduje TÜV serfitikat, a cena ove spavaće kapsule sa ugradnjom iznosi 3300 evra + PDV.

spavaće kapsule

Kada već spominjemo ugradnju, treba reći da je ona uračunata u cenu, a podrazumeva ugradnju u servisu kompanije X-Tim Logistic dok je uz doplatu, moguće izvršiti ugradnju i u objektu naručioca. Sama montaža zahteva jedan dan, plus period sušenja koji ne bi smeo da bude kraći od pet sati.

Više informacijama o pomenutim spavaćim kapsulama možete dobiti na 024 713 200 ili xtimlogistic@gmail.com.

Press služba X-Tim Logistic