Prepoznajući kvalitet robusnog Isuzuovog pikapa D-Max, kojeg već par godina unazad ima u svom voznom parku, javno preduzeće “Vojvodinašume” je ovih dana nabavilo novi kontigent od pet vozila pomenutog tipa, specijalno opremljenih za teške uslove eksploatacije pri zadatku očuvanja prirode na području Vojvodine.

Svih pet isporučenih vozila je u osnovnom Satellite paketu opreme, kojem je pridodata dodatna oprema posebno prilagođena uslovima eksploatacije koji čekaju ove pikapove na teritoriji Vojvodine.

Napred se nalazi vitlo za izvlačenje, vučne sile preko 4 tone dok se pozadi, na specijalnom rol-baru, montiranom na sanduk tovarnog prostora, nalazi još jedno vitlo, nešto manje vuče snage, namenjeno navlačenju lovine u tovarni prostor.

Vozila su opremljena i kukom za vuču kojom je moguće vući prikolicu ukupne mase do 3500 kilograma, a tu je čak i tzv. snorkel – specijalni izvučeni usis vazduha za motor kako bi vozilo moglo da savladava i dublje vodene prepreke.

Naravno, sve ovo ne bi bilo kompletno da vozilo nije opremljeno i terenskim gumama BF Goodrich All-Terrain, koje pomažu u savladavanju teških vojvođanskih terena. Ovom nabavkom, broj Isuzu D-Max pikapova u službi “Vojvodinašuma” prešao je cifru od 10 vozila.

Press služba X-Tim Logistic